Meny
Meny

IT-Säkerhetsanalytiker till Sida, ref 137/20

Stockholm IT Sista ansökningsdag: 2020-12-02

Vi bygger inga virtuella världar eller bettingsajter – det vi utvecklar och förvaltar är avgörande och skapar förutsättningar för bättre levnadsvillkor för människor som lever i fattigdom och förtryck.

Vi söker dig som brinner för IT-säkerhet, vill utvecklas i den rollen och samtidigt bidra till samhällsnytta.

I rollen som IT-säkerhetsanalytiker är du en del av vårt team som ansvarar för att följa upp, åtgärda och som arbetar proaktivt inom säkerhetsområdet och bidrar därmed till att Sida har en fullgod IT-säkerhet.

Varför arbeta som IT-säkerhetsanalytiker på Sida?

Detta är en givande tjänst för dig som lockas av utvecklande och utmanande arbetsuppgifter inom området IT-säkerhet, stötta att förvaltningarna arbetar på ett proaktivt sätt med IT-säkerhet samt säkerställa att Sida har fullgod IT-säkerhet i en geografiskt spridd IT-miljö. Du blir en del av vårt IT-säkerhetsteam och en av 18 medarbetare på IT-enheten, och kommer arbeta nära säkerhetsfunktionen på HR.

Du kommer ha en central roll inom IT-säkerhet på Sida där du får ett helhetsperspektiv inom området, tar del av resultaten och har stora möjligheter att kunna påverka att ett viktigt samhällsuppdrag som påverkar levnadsvillkor för många människor sker på ett säkert sätt. Sida satsar aktivt på säkerhet och har höga ambitioner på att IT-miljön skall vara så säker som möjligt.

För att trivas och kunna leverera i rollen bör du ha ett genuint intresse av IT-säkerhet och den praktiska tillämpningen i en föränderlig verksamhet. Du motiveras av att bidra med din kompetens i IT-enhetens arbete och utveckling och hela myndighetens digitalisering.

Du kan med integritet växla mellan säkerhetsperspektivet och verksamhetsbehov.

Arbetsuppgifter

Som IT-säkerhetsanalytiker på Sida arbetar du tillsammans med kollegor både på IT-enheten och säkerhetsfunktionen hos HR. Du kommer arbeta med att:

 • Genomföra analyser från ett brett spektrum av system och agera på onormala händelser i IT-miljön
 • Följa upp, åtgärda och arbeta pro-aktivt med IT-säkerhetsincidenter
 • Utföra säkerhetsbedömningar och skapa rekommendationer för en ökad säkerhet
 • Vidareutveckla säkerhetslösningar och följa den förändrade hotbilden i omvärlden
 • Sammanställa och rapportera händelser och förändringar i hotbilder muntligt och skriftligt
 • Samarbeta med andra myndigheter
 • Genomföra hotbildsanalyser, riskbedömning, informationsklassning
 • Vara ett stöd till IT-enheten vid förvaltning, utveckling, utredningar, uppdrag och projekt.
 • Arbeta proaktivt med att förbättra implementation och drift av systemintegrationer.

Kvalifikationskrav

Förutom nedanstående kvalifikationskrav hänvisas till Sidas personalpolicy

 • Du har relevant akademisk utbildning inom området eller mycket goda kunskaper inom nätverk och infrastruktur tex nätverkstekniker som har ett intresse för IT-säkerhet och vill utvecklas inom området.
 • Har kunskaper av olika logganalysverktyg samt olika säkerhetslösningar t ex brandväggar, IPS/IDS, HIPS m fl
 • Du har god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.
 • Har goda kunskaper om Windows/Microsoftmiljöer

Meriter

 • Erfarenhet av att arbeta med IT-säkerhet.
 • Erfarenhet av systemutveckling och/eller drift av IT-system.
 • Kunskaper inom säkerhetsgranskningar/penetrationstester.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är duktig på att ta till dig och tillämpa nya kunskaper, är serviceinriktad och ansvarstagande. Du är noggrann, strukturerad och har en god analysförmåga. Du har en förmåga att arbeta mot uppsatta mål med efterfrågat resultat och är drivande och utvecklingsorienterad. Du är säkerhetsmedveten och har en god samarbetsförmåga. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift.

Om teamet

Som anställd på Sidas IT-enhet är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden. Våra system används i våra handläggares vardag – dygnet runt, året runt, på 35 platser runt om i världen. Vill du vara delaktig och arbeta i en organisation som verkar för att minska fattigdomen i världen? Då kanske du är den vi söker!

Sidas IT-enhet ingår tillsammans med tre andra enheter i avdelningen för Ledning och Styrning. Avdelningen ansvarar för att verksamheten på Sida har de metoder, processer och verktyg som behövs för att kunna utföra Sidas uppdrag på ett så bra sätt som möjligt. IT-enheten är en beställarorganisation som arbetat mycket med förvaltnings- och leverantörsstyrning. Just nu befinner vi oss i digitaliseringen av Sida!

Anställningsvillkor

Befattningen avser en tillsvidareanställning med tillträde snarast. Provanställning tillämpas.

Övrigt

Befattningen är säkerhetsklassad varför du måste vara svensk medborgare och också lämna samtycke till registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen ifall du blir erbjuden befattningen.

Information

I den här rekryteringen samarbetar Sida med Experis. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult, Daniel Stenberg, 08–4523379.

Fackliga företrädare vid Sida är Saco Sida (kontaktperson: Luis Larrea 08-698 50 00) och ST inom Sida (kontaktperson: Lisbeth Nylund, tfn 08-698 40 19).

I Sidas rekryteringsprocess används urvalsfrågor som ett verktyg för att göra ett första urval. Var därför noga med dina svar så att de speglar din kompetens och erfarenhet på ett korrekt sätt.

Sista ansökningsdag är den 2 december 2020.

Sida välkomnar alla sökande.