Meny
Meny

Sida söker Personalhandläggare , ref 162/21

Stockholm KOMPFOR Sista ansökningsdag: 2021-12-15

Har du erfarenhet av att jobba med tillämpning av villkorsavtal kopplade till statligt anställda utomlands? Vill du bidra till att Sidas utsända medarbetare på ambassader får bästa möjliga stöd? Då kan det här vara jobbet för dig!

Vi erbjuder:

Sida erbjuder en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling och en arbetsmiljö präglad av öppenhet och mångfald. Du arbetar utifrån tydliga ansvarsområden där arbetet präglas av tillit mellan dig, din chef och dina kolleger.

Som anställd på Sida har du världen som arbetsplats. Du arbetar med att uppnå Agenda 2030 och har den statliga värdegrunden som vägvisare. För att kunna svara mot de utmaningar världen står inför idag och framöver behöver vi medarbetare med olika bakgrund och färdigheter.

Du kommer att tillhöra avdelningen för HR och kommunikation och enheten för kompetensförsörjning som består av 13 medarbetare. Du kommer att arbeta på vårt kontor i Stockholm – från och med juni 2022 kommer Sida att flytta till nya, moderna lokaler i Rissne.

Om jobbet

Som medarbetare i gruppen för stöd till utlandsmyndigheter (UM-gruppen) kommer du framför allt att arbeta med stöd till Sidas utsända på ambassader. Vi har cirka 200 medarbetare på ett trettiotal ambassader samt medföljande familjer. Sida har även utsända inom olika resursbasprogram. Arbetsuppgifterna, som är omväxlande, omfattar:

 • Stöd till medarbetare som förbereder sig för utlandstjänst och till medarbetare som befinner sig på en utlandsmyndighet. Det handlar konkret om att handlägga och administrera frågor om bland annat försäkringar, sjukvård, frakt, resor och utlandsförmåner för utsända och medföljande familjemedlemmar.
 • Stöd till chefer och medarbetare avseende tillämpning av utlandsvillkorsavtalen
 • Tillsammans med kolleger och Utrikesdepartementet utveckla tillämpningen av utlandsvillkorsavtalen, vilket kan handla om att förbereda och fatta beslut i frågor som är nya och där svaren inte alltid är helt självklara.
 • Stöd till medarbetare som är utsända inom Sidas resursbasprogram, framför allt nationella experter inom EU
 • Kontakter med ambassader, avstämningar med motsvarande funktion på Utrikesdepartementet samt med Arbetsgivarverket
 • Andra arbetsuppgifter inom det breda HR-området som behöver utföras

Om dig

Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta med tillämpning av villkorsavtal kopplade till utlandstjänst och som vill jobba nära tillsammans med kolleger för att ge ett så bra stöd som möjligt till Sidas medarbetare utomlands. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med eller på en utlandsmyndighet och att du har erfarenhet av att arbeta på en statlig myndighet med liknande verksamhet som Sida.

Utbildning

 • Relevant högskoleutbildning eller motsvarande kunskaper som du har tillgodogjort dig genom erfarenhet som bedöms likvärdiga av arbetsgivaren

Språk

 • Mycket goda språkkunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

Kompetens och arbetslivserfarenhet

 • Kunskap om och erfarenhet av att ha arbetat med tillämpning av de utlandsvillkorsavtal (UVA och URA) som gäller för utsända inom staten
 • Erfarenhet av att ha arbetat på eller med utlandsmyndigheter eller på annat sätt med utsända
 • Erfarenhet av HR- och/eller avtalsfrågor på en statlig myndighet med liknande verksamhet som Sida

Förmågor

Vi lägger stor vikt vid de förmågor som är viktiga för Sida och för tjänsten. Vi vill att du är bra på att samarbeta med andra – både inom teamet och med andra på enheten, på ambassader och på Sida i övrigt. Det är också viktigt att du kan kommunicera villkoren tydligt men med omtanke för de personer som berörs. För att lyckas i rollen behöver du vara ansvarstagande och bra på att leda dig själv. Du behöver ha en god förståelse för vad det innebär att vara statstjänsteperson samt vara strukturerad, noggrann och administrativt skicklig. Ett visst mått av flexibilitet är också nödvändigt eftersom Sida har medarbetare i länder där förutsättningarna snabbt kan förändras.

Meriter

Vi ser även positivt på följande meriter:

 • Kunskaper i franska eller spanska
 • Erfarenhet av att ha rest eller arbetat i miljöer präglade av konflikt

Anställningsvillkor

Befattningen avser en allmän visstidsanställning tills vidare, dock längst t.o.m. 2022-12-31, med möjlighet till förläning. Tillträde snarast

Information

Vid kontakt vänligen ange ref.nr 162/21

Ytterligare upplysningar om befattningens innehåll lämnas av Anna Skoglund, 08-698 40 90, Emma Lundin eller Åsa Harada, 08-698 50 00

Fackliga företrädare vid Sida är Saco Sida (kontaktperson: Luis Larrea och ST inom Sida (kontaktperson: Ulrika Holmström 08-698 57 48)

I Sidas rekryteringsprocess används urvalsfrågor som ett verktyg för att göra ett första urval. Var därför noga med dina svar så att de speglar din kompetens och erfarenhet på ett korrekt sätt.

Sista ansökningsdag är den 15 december 2021.

Sida strävar efter att spegla samhällets mångfald och välkomnar därför alla sökande.